Kadıköy, Ümraniye Güzellik Salonu
Kalıcı Makyaj
Mikro pigmentasyon, yani kalıcı makyaj uygulamasıyla 7/24 makyajlı ve bakımlı görünmek artık mümkün!
Yüz ve vücut kullanımı için üretilmiş olan mikro pigmentasyon uygulaması, aslında doğal ve mineral boyaların, tek kullanımlık steril iğnelerle deri yüzeyinin 0.5 ila 0.7 mm altına aşılanması işlemi. Daha çok kozmetik ya da dövme olarak kabul edilebilecek bu işlemle kaştaki, göz çizgisindeki ve dudaktaki bazı ufak kusurlar kapatılıyor, şekil bozuklukları giderilebiliyor. Böylelikle kalıcı makyaj sayesinde haftanın yedi günü, günün 24 saati bakımlı ve genç bir görünüm kazanmak mümkün olabiliyor.
Günümüzde özellikle uzun yıllar sonra kalın kaşın yeniden moda olmasından dolayı, kaş için makyaj uygulamasını tercih eden kadınlar çoğunlukta. Üstelik şu an trend olan kalın kaşın, çoğu kadına daha genç ve coşkulu bir yüz ifadesi verdiği de kesin!
Kalıcı Makyajı Kimler Tercih Ediyor?
Kalıcı makyaj özellikle iş hayatı ya da ev ve aile sorumlulukları dolayısıyla kendine vakit ayırmakta zorluk çeken kadınlar arasında çok popüler bir uygulama. Ayrıca sporcular, sanatçılar, kontakt lens kullananlar, dudaklarının daha dolgun görünmesini isteyenler, kozmetiklere ve makyaj ürünlerine karşı hassas olanlar, seyrek kaş ve kirpiklere sahip kişiler, yüz ya da vücutlarında kalıcı bir beni olmasını isteyenler, doğuştan dudaklarında renk sorunu olanlar da bu uygulamadan yararlananlar arasında. Kalıcı makyajla ayrıca saçı seyrek olan kişilere saç efekti verilebildiği gibi gözlerini daha fazla belirginleştirmek isteyenler için kalıcı eye-liner kontürü çizimi gibi alternatifler de mevcut. Bunlara ek olarak kısmi göğüs alımı ameliyatları sonrası, kadının kendini daha güzel, iyi ve estetik hissetmesi için meme başı çizimi ve dolgusu da gerçekleştiriliyor.
Acı Var mı Acı?
Bu uygulamayı deneyimleyen çoğu kişi, yapılan işlemin sadece hafif bir batma hissine yol açtığını söylüyor ve gerçek bir acıdan söz etmiyor. Bununla birlikte acıyı hafifletmek için yüzeysel anestezik yağlar kullanılabileceği gibi, bir doktor gözetiminde lokal anestezi de uygulanabiliyor. Dövme uygulamasının aksine, cilt hafifçe kaldırılarak renk uygulandığından, uygulama çok daha acısız gerçekleşiyor. İşlemin uygulanma süresi ise kişinin ciltteki nem oranına, yoğunluğuna ve elastikiyetine göre değişiyor.
Kalıcı Makyaj Nasıl Yapılır?
Örneğin kaşlarınıza kontür yaptırıyorsanız, uzman kişi kalemle sizin isteğiniz doğrultusunda çizim yaparak, yapılacak kaşın şeklini belirliyor. Daha sonra, bölgeye anestezik yağ sürülerek bölgenin uyuşması bekleniyor. Bu işlemden sonra, mikro steril iğneler boya karışımına batırılarak, cilde uygulanıyor. Ardından hazırlanmış taze renk, iğneler vasıtasıyla cildin üst tabakasına işleniyor.
Makyajın Kalıcılığı
Mikro pigmentasyon yani kalıcı makyaj, aslında yarı kalıcı bir uygulama. Kullanılan pigmentler ve boya maddeleri, zamanla hücrelerin fizyolojik fonksiyonu olan fagositoz ile yok oluyorlar. Hücre, pigmenti içerisine alıyor, zamanla parçalıyor ve yok ediyor. Fakat kullanılan boya maddeleri organizmaya zararlı değil. Mikro pigmentasyon uygulandıktan sonra ortalama iki üç senede yok oluyor. Bununla birlikte bazı ciltlerde hafif gölgeler kalabiliyor. Fakat bu süre kişinin cilt yapısına, yaşına ve dış etkenlere göre değişebiliyor. Bu nedenle kalıcı makyajın belli aralıklarla yenilenmesi ve uygulanan bölüme rötuş yapılması gerekiyor.
Uygulamadan Sonra Rengin Oturması
Kalıcı makyajın cilt içinde tam olarak oturması 2-3 hafta kadar sürüyor. İyileşme sürecinde cilt üzerinde yeni bir deri tabakası oluşacağı için özellikle dudaklar solgun görünebiliyor. Kaş ve eyeliner uygulamasında ise tam tersi gerçekleşiyor. Uygulamadan sonra boya pigmentleri yaklaşık 3-4 hafta boyunca okside olduğu için uygulanan renk daha koyu görünebiliyor. Bu durumda paniğe gerek yok! Renk doğal haline yaklaşık 3-4 hafta içinde geliyor.
Kalıcı Makyaj Uygulamasından Sonra Kesinlikle Yapılmaması Gerekenler
Uygulama sonrasında 48 saat boyunca işlem yapılan bölgenin yıkanmaması, suyla ya da herhangi başka bir sıvıyla temas etmemesi gerekiyor. Yedi gün boyunca da havuz, deniz ve saunadan uzak durmak şart. Uygulama sonrasında iki gün içinde bölgede oluşan kabuklar yaklaşık bir hafta içinde kendiliğinden dökülüyor. Oluşan kabuklar elle koparılırsa, renk boşlukları oluşabiliyor. Aynı şekilde solaryum seansları, cildinizi fazla kurutacağı için önerilmiyor. Şapka takmak, koruma faktörlü güneş kremi kullanmak, özellikle eye-liner uygulanmış gözlerde güneş gözlüğü takmak, dudaklara koruyucu sürmek gibi önlemler ise hem makyajın kalıcılığını artırıyor hem de cildi güneşin zararlı UV ışınlarından koruyor.
Kalıcı Makyaj Kimlere Uygulanmaz?
Uygulamadan önce cildin alerjik olup olmadığı mutlaka test edilmeli. İşlemin kan pıhtılaşması bozukluğu olan kişilere, şeker hastalarına, panik atak hastalarına yapılmasının sakıncalı olduğu biliniyor.
Kalıcı Makyaj Çıkarılabilir mi?
Kalıcı makyajı çıkartmak, işlemin yapılmasından çok daha zahmetli bir işlem. Onun için tavsiyemiz, kararınızı bir kez daha sorgulamanız ve uygulama için doğru adresi seçtiğinizden emin olmanız.